KOLEJ VOKASIONAL SEGAMAT | Ana Nia


Nia Sayang Semua (~,^)

Ana Nia

Daisypath Happy Birthday tickers

Renungan Bersama (^_^)


Random Hadith Widget

Sunday, June 02, 2013

KOLEJ VOKASIONAL SEGAMAT

Alhamdulillah...
Bermula 18 Februari 2013 hingga 23 Mei 2013, berkhidmat sebagai Guru Pelatih di Kolej Vokasional Segamat
A lot of experiences i got sepanjang berada disana...
pahit, manis, masam, masin... pendek kata cukup rasa :P

antara pengalaman pahit... i lost my Sony Ericson Vivas
HP pertama yang dibeli sendiri...
:( sedih... still in my mind, tears for 3 days...
tapi...Alhamdulillah...
ade hikmahnye...
mungkin sebab Vivas tu da selalu rosak, so Allah gantikan dengan Samsung Ace Plus..
xpe lah..tak dapat HTC Butterfly pun... aku terima seadanya.. bersyukur dengan nikmat Allah, dan Allah pasti akan menambah nikmat itu...
hmm..so being a practical teacher is not about teaching semata-mata
antara yang kena buat...
-berkebun
-mengecat
-angkat batu bata
-menyangkul
-ikut lawatan
ok ok..
pengalaman NGERI...??
#ngeri xla ngeri mane..tapi my 1st experience

Lokasi: VOKTEK @BATU PAHAT
bermalam kat sane..
ditempatkan kat asrama lelaki yang sangat... yewwww bluwekkk!

ok yang tu tahan lagi..
but that night, dorm kiteorang kena pecah masuk dengan student lelaki sekolah tu jugak!
dush~ !@#$%
i saw that guy, but sebab mamai... i fall asleep back..haishh!!!
at the end, that boys berjaya ditahan, dan dibawa ke balai polis...
hmm let the law settle them down..

pengalaman manis??
of course having fun with the students...
yeah sebaya dengan my little bro..
so anggap diorg semua mcm adik2 je...
ngee~ its really fun ok!













ermm... setakat kena fitnah xbuat keje, ada scandal dengan student, tu semua biasa jek! #biasa la sangat...!
xpe lah... serahkan pada Allah... i just do the best i can..
#kipas orang atas boleh lagi.... tapi nak kipas Pencipta, MEMANG TAK LAAAA!

so... tu antara pengalamannye lah..
apepun, to all members of KOLEJ VOKASIONAL SEGAMAT, thanks a lot for everything...
sesungguhnya segala ilmu dan pengalaman yang diperolehi sangat berharga dan berguna untuk masa hadapan!
#yeah azam: nak jadi cikgu yang jujur, baik, tegas, cekap, ..... dan banyak lagi!! ngee~

InsyaAllah....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...